Feng Shui with Dr. Anna Markovic Plestovic

FENG SHUI * ARCHITECTURE * URBANISM * GEOGRAPHY * SOCIETY

AKTUELNOSTI

SADA JE VREME PUTOVANJA (Magija mapa II.)

Posted on July 4, 2015 at 10:30 AM

U prethodnom postu sam vam predložila načine za trajno povezivanje sa energijama krajolika ili grada koji vam deluje kao pravo mesto za Vas. Nekad, međutim, ne želimo da se trajno pomerimo, nego samo da osvežimo svoju energiju, otvorimo nove vidike, steknemo nove doživljaje, smirimo nemir. Želimo da putujemo, da iskusimo promenu.


Mape koje predstavljaju ogromne prostore – kontinente ili čitav svet – čine da sav taj prostor postane stvaran u mentalnoj sferi, prikazuju mogućnost kretanja, i time otvaraju mogućnost za istu u mentalnoj sferi. Postavljanje mape na mesto gde će ona usmeriti energiju u prostor otvoren za kretanje, povućiće i vas sa sobom.


Nekada su se karte Evrope i sveta nalazile u svakoj kancelariji, bilo kao zidne, bilo odštampane na velikim podmetačima na radnim stolovima (zanimljivo, ti podmetači se i zovu mape). Ironično je, što su sa digitalnom erom, GPS-om, Google Earth-om i drugim lako dostupnim kartografskim pregledima karte praktično nestale iz našeg vidokruga, a time nam se na neki način suzila i percepcija prostora. Sa sveprisutnim štampanim geografskim kartama moglo bi se reći da su nam oči bile pune sveta, stalno smo bili svesni širine prostora i nekih prostornih odnosa. Naravno, ne želim da kažem da su online kartografski pregledi beskorisni ili pogrešni. Meni su u poslu online kartografski prikazi jako korisni, bez njih ne bih mogla da radim feng shui analize koje radim u dalekim mestima, čak na drugom kontinentu.


Ipak, ako želite da putujete, bitno je da je u vašojmentalnoj sferi sva širina prostora prisutna i otvorena, a to je najlakše postići predstavom prostora – mapama. Možete ih postaviti na svoj radni sto:


 

 


Možete ih postaviti i na zid ispred stola. Naravno, i na bilo koji drugi zid koji vam je pred očima. Tapeti su vrlo zgodan i dekorativan način otvaranja prostora:Naravno, možete naći i bilo koje drugo kreativno rešenje, kao što su na primer ova:
Pitanje koje ostaje je, naravno


 

GDE STAVITI MAPU PO FENG SHUIJU?


Jedna varijanta je da je stavite u severni deo vašeg prostora, bilo da je to severni deo stana ili kuće, ili severni zid vaše sobe. Sever je pravac karijere, kako to možete da pročitate na mnogim mestima, ali je on u stvari i pravac koji je povezan sa kretanjem, putovanjem, i putevima. Karijera je takođe jedna vrsta putovanja, ali je često više put u vremenu, nego u prostoru. Mapom na severnom pravcu dodajete svojoj karijeri prostornu dimenziju, ali i otvarate mogućnosti putovanja. Druga varijanta je da koristite svoj lični pravac “putujućeg konja”. Putujući konj je pojam iz astrologije, a pošto Feng Shui mapira uticaje vremena u prostoru, moguće je pronaći mesto u prostoru koje će delovati kao da se u vašem horoskopu dešava određeni željeni tranzit. Postoje zapravo četri “zemaljske grane” koje predstavljaju putujućeg konja, i te zemaljske grane se mapiraju na krugu kompasa koji prikazuje 24 planine.


Da pojednostavim, postoje na kompasu 4 segmenta, svaki od po 15 stepeni koji mogu da predstavljaju “putujućeg konja”. Potrebno je da znate u kom znaku Kineskog zodijaka ste rođeni, i da u vašem prostoru nađete segment koji odgovara vašem “putujućem konju”, i da tu postavite mapu ili globus.


Ako ste rođeni u znaku

Pacova, Zmaja ili Majmuna, vaš putujući konj je Tigar, to jest segment prostora koji zahvata segment 52,6 - 67,5

Bivola, Zmije ili Petla, vaš putujući konj je Svinja, segment koji zahvata 322,6 – 337,5

Tigra, Konja ili Psa, vaš putujući konj je Majmun, segment koji zahvata 232,6 - 247,5

Zeca, Koze ili Svinje, vaš putujući konj je Zmija, odnosno segment koji zahvata 142,6 – 157,5 


Stanite u centar vašeg prostora sa kompasom u ruci. Držite kompas vodoravno ispred sebe i okrećite pokretni prsten dok se crvena polovina igle ne poklopi sa oznakom za sever na prstenu. Sad na prstenu nađite stepene koji odgovaraju vašem putujućem konju. Nastavite u mislima liniiju koja od centra kompasa ide kroz taj sektor putujućeg konja, i nađite zgodno mesto za mapu duž te linije, da biste aktivirali putujućeg konja.


Postavite mapu ili globus, i držite kofere u pripravnosti. I pošaljite nam slike sa vaših putovanja.

 


Categories: None